Vandaag op weg naar Granada. Het doel is camping Reina Isabel in La Zubia, vlak onder Granada. Het was een mooie tocht door het droge en woeste landschap van de Zuid-Spaanse Sierra´s. Gedurende de gehele rit bleven we zicht houden op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada, de hoogste berg in deze omgeving.

0427 Guadix01
Basiliek van Guadix

In Guadix maakten we nog een tussenstop. We gingen hier op zoek naar het museum over de grottenwoningen, maar vonden uiteindelijk alleen de Basiliek, die gesloten was. Die sluiting van kerken speelt ons in Spanje wel meer parten. Maar ook van buiten was het gebouw best om aan te zien.

Met zicht op de besneeuwde bergtoppen
0427 Guadix02

Na deze onderbreking (met de lunch aan de voet van de kerk) reden we verder naar het einddoel. Om een uur of drie kwamen we aan in La Zubia. De zon lokte ons naar buiten, zodat we al snel aan de soep zaten (min of meer een traditie na een reisdag).

Verder hadden we vandaag voor de tweede keer internet gehuurd. Dus de mail checken, maar vooral familie en vrienden op de hoogte stellen van de wetenswaardigheden. Dit keer via webmail. En natuurlijk even Buienradar geraadpleegd voor de veertiendaagse verwachtingen. Die zijn voor de komende paar dagen niet best… Maar in Nederland is nog slechter…