Het doel vandaag was het Klooster Montserrat. Joke heeft dit klooster ruim veertig jaar geleden ook al eens mogen aanschouwen. We trokken vanuit Matario via Granollers en Tarasse landinwaarts naar Montserrat. Daar parkeerden we bij het station Cremallera Montserrat Vila, waar we met het bergtreintje verder naar boven gingen.

0418 Montserrat01
Het Klooster Montserrat in de bergen

We liepen meteen richting Basiliek, die tot onze stomme verbazing om half een al propvol zat. En de rij voor de Madonna was ook al ellenlang. Het bleek dat om een uur een knapenkoor zou gaan zingen. We konden nog een zitplaatsje veroveren en wachtten af. Het bleek de moeite waard... De kerk zelf valt op door de vele Godslampen die bij de kapellen zijn aangebracht. Verder was het altaar mooi van vormgeving en van kleur.

0418 Montserrat02
Het interieur van de kloosterkerk, met de Zwarte Madonna

Hierna gingen we een stukje van een wandelpad naar boven lopen en een aantal vergezichten bewonderen. Indrukwekkend zijn de rotsen die uit de aarde opstijgen.

Na een rondgang door het museum met oude en moderne schilderijen, iconen en kunstwerken geïnspireerd door de Madonna, gingen we nog even naar de kerk. Deze was nu zo goed als leeg. Ook de rij voor de Madonna was  opgelost. Dat geeft toch veel rust…

0418 Montserrat03
Nog even: de bergen rond Montserrat

Om half vier waren we weer beneden bij de auto en reden we, met nog een stop voor boodschappen, naar camping Vendrell-Platja, waar we rond zes uur aankwamen.


Meer foto's van deze dag...