We zitten bij Valencia op camping Coll Vert; een rumoerige stadscamping, maar toch op het platteland. We blijven hier twee dagen om de stad te bekijken. Het was een rijdag vandaag. We onderbraken de tocht voor de aanschaf van een koelbox (de koelkast is stuk) en voor het inslaan van voedsel bij een Carrefour.

0421 Peniscola01
Het kasteel van Papa Luna

Er waren natuurlijk ook toeristische stops. De eerste was in de Delta van de Ebro. Dat is een heel apart gebied met veel water; het leken wel rijstvelden. De mooiste stop was het stadje Peñíscola met het Castell del Papa Luna. In de kerk stond een huwelijksmis te beginnen. Dus niet echt naar binnen, maar wel nog even een paar foto’s van het interieur gemaakt. Het kasteel hebben we alleen van buiten bewonderd; we vonden de entreekosten te hoog. Het uitzicht over de Middellandse Zee bij het kasteel was formidabel.

0421 Peniscola02
Blauwe zee en witte huizen

Ook het oude deel van het stadje was erg mooi om doorheen te wandelen; temeer daar het autovrij was. En omdat de zon scheen natuurlijk, dan ziet alles er vrolijker uit. Trouwens, vandaag toch voor het eerst genieten van de Spaanse warmte.

Op een bankje van de zon genieten
0421 Peniscola03


Meer foto's van deze dag...