Valencia is nu aan de beurt voor een bezoek: vandaag de oude binnenstad, morgen de nieuwe architectuur van het ‘kenniscentrum’. Met de bus waren we in twintig minuten bij het treinstation.

0422 Valencia01
Plaça de l'Ajuntament

We gingen eerst naar het Plaza de la Reine, waar we de Catedral en de Basiliek opzochten. In beide kerken was een viering aan de gang. Toch in de Catedral een paar foto’s gemaakt. Later op de dag keerden we nog een keer terug; toen bleek dat er entreegeld werd gevraagd. We hebben van beide kerken een indruk gekregen. De overige kerken van de wandelroute bleken allemaal dicht (en dat op zondag!).

0422 Valencia02
De koepel van de Catedral

We vervoegden ons ook nog bij La Lonja, het oude beursgebouw waar vroeger zijde werd verhandeld. Dit gebouw was erg mooi om te bekijken; je kon wel zien dat de zijdehandel in die tijd erg lucratief was…

0422 Valencia03
La Lonja, de vroegere zijdebeurs

Verder hebben we in de stad rondgelopen. Want Valencia heeft volgens ons meer grandeur dan Barcelona. Waar Barcelona erg rechthoekig is, rond Valencia de pleinen mooi af. Verder kent de stad erg veel oude, maar goed  onderhouden huizen. Als uitsmijter liepen we op weg naar de bus nog even het Estacio de Nort binnen. Wat zouden we veel gemist hebben, als we dat niet hadden gedaan. Wat een prachtige hal kent dit treinstation!

Om half vijf waren we weer terug op de rumoerige camping. De herrie deed ons besluiten om morgen een andere plek op te zoeken.


Meer foto's van deze dag...