• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Historisch en nautisch Dordrecht verkennen

Vandaag was de stad Dordrecht het doelwit van onze activiteiten. Via de knooppunten reden we naar het centrum. Bij de VVV voorzagen we ons van een stadswandeling, waarmee we een hele tijd zoet waren.

Dordrecht bleek een interessante stad te zijn. Veel oude historische gebouwen, maar boeiend is vooral het waterleven in de stad. We zaten bij het Groothoofd een tijd te turen naar de schepen die passeerden op deze viersprong van waterwegen.

2012-07-26-Dordrecht01
De binnenstad met het Stadhuis

De Elizabethvloed verteld in glas-in-lood
2012-07-26-Dordrecht02

De Grote Kerk is interessant vanwege de geschiedenis die hier is geschreven met de Nationale Synode, waar onder andere de aanzet is gegeven tot de eerste Bijbelvertaling, bekend als de Statenbijbel. Maar het gebouw zelf boeit ook. Vooral de glas-in-lood-ramen zijn interessant vanwege de historische afbeeldingen. Een andere markante plek is het Hof. Hier werd in 1568 Willem van Oranje uitgeroepen tot stadhouder van de Nederlanden. Dit betekende tevens het begin van de 80-jarige oorlog met Spanje.

2012-07-26-Dordrecht03
Historische schepen in een historische stad

Aan het einde van de middag besloten we om met de Waterbus terug te varen naar de Hollandse Biesbosch en het laatste stukje fietsen naar de camping. Zo heeft Dordrecht ons op deze warme dag nog tot een uur of vier bezig gehouden.

Meer foto's van deze dag...

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m