• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Een zonnige fietstocht door en rond Bolsward

Na een onrustige nacht (eerst onweersflitsen, daarna harde wind met klapperend dakzeil) stonden we rustig op, maar duidelijk niet uitgerust. (We zouden trouwens op de laatste dag van deze tocht de gevolgen van dit weer elders mogen aanschouwen.)

130806-bolsward1
Zicht op het stadhuis van Bolsward

Vanaf de camping reden we naar Wommels. Bij het plaatselijke zwembad parkeerden we de auto en gingen we een rondje fietsen. Vanuit Wommels eerst langs de Bolswarder Trekvaart door Hichtum naar Bolsward. Dit mooie stadje even bekeken: het Stadhuis, de grachtjes en de Broerekerk. Deze laatste is in 1980 grotendeels afgebrand; nu zijn de restanten gerestaureerd en is het geheel als tentoonstellingsruimte ingericht. Best een geslaagde combinatie.

130806-bolsward2
Het mooie plekkie in Schettens

In Schettens vonden we een mooi plekje langs het water om ons broodje te eten. Vervolgens reden we langs Witmarsum en door Lollem weer naar ons uitgangspunt in Wommels.

Van daar reden we naar Camping De Wynmole in Deersum, een heerlijke rustige plek waar het in de zon goed toeven was. Hopelijk blijft het weer net zo zonnig, maar graag iets minder wind… We zullen het zien: morgen naar Sneek met de Sneekweek.

Meer foto's van deze dag...

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m