Vandaag stond het Museum van Picardië op het programma. Maar omdat deze pas om twee uur opende, gingen we eerst nog een tocht langs de Somme maken in oostelijke richting. Dat betekende dat we de tuinen, die we gisteren met een boot doorkruisten, nu langs de zijkant passeerden. Opvallend zijn de vele bruggetjes die naar de diverse tuinen leiden.

Omdat het mooi weer was, werd er door de eigenaren druk gebruik gemaakt van de tuinen. Maar ook het fietspad werd druk bereden en bewandeld. Geen wonder, want de omgeving is er prachtig. Na vijf kilometer kwamen we aan het eind van dit gebied en werd de omgeving minder interessant. Reden om weer terug te rijden.

130630AmiensSomme1
Zicht op Amiens langs de Somme

We stopten bij het Ile de Fagot, waar een kleine tentoonstelling van beeldende kunst (landart) zou moeten zijn. We hebben deze helaas niet gevonden, op één kunstwerk na. Wel was het een mooie plek om onze lunch te gebruiken.

130630AmiensMarkt1
Kleur op de markt...

Hierna gingen we richting museum. Onderweg passeerden we nog een markt, waar Joke graag even rondkeek. Voor mij reden om van het zonnetje te genieten en een paar foto’s te maken van de omgeving.

Bij het museum aangekomen was het net twee uur en werd de poort voor ons geopend. Bijzonder aan dit museum is dat het gebouw indertijd speciaal als museum is neergezet. Dit was voor het eerst het geval in Frankrijk. Heel apart is de moderne wandschildering tussen de entree en het achterste deel van het gebouw. Verder biedt het museum veel archeologische vondsten uit de directe omgeving. Een deel van de eerste etage, waar grote schilderijen worden getoond, was niet toegankelijk in verband met restauratie.

Na dit bezoek zochten we de Somme-oever weer op om terug te fietsen naar de camping. We konden concluderen dat Amiens de moeite van het bezoeken waard is. Helaas zonder zon zetten we ons op deze zondag aan een hapje en drankje en keken we vooruit naar de komende dagen, in het teken van WO 1.

Meer foto's van deze dag...