• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

We bekijken Abbaye Valloires en Jardins Valloires

Vanwege het (slechte) weer zijn we van deze camping vertrokken. We reden eerst nog even naar de Sommebaai, waar we de zee konden bewonderen. Deze omgeving deed ons denken aan de Slufter op Texel, maar dan wel wat groter.

130703Somme1
De Somme Baai vlakte

Hierna reden we naar Argoules, waar we de Abbaye Valloires en de Jardins Valloires gingen bekijken. We konden de abdij alleen maar bezichtigen onder leiding van een Franse gids. Gelukkig kregen we een (papieren) Nederlandse versie van haar verhaal mee, zodat we toch het een en ander hebben opgepikt. De abdij is in de rococo-stijl uitgevoerd, wat we toch niet helemaal onze stijl vinden, zeker niet voor een abdij.

We rondden het bezoek af met een tocht door de tuinen, die aan de abdij grenzen. Centraal in de beplanting staan diverse rozensoorten. Al met al een geslaagde onderbreking van onze tocht deze dag.

130703Somme2
Abbaye Valloires en Jardins Valloires

De rit werd voortgezet via D-wegen naar de A25 en A1. Vanaf Deinze gingen we richting Bachte-Maria-Leerne, waar we camping Groeneveld opzochten. We willen morgen de Leiestreek per fiets verkennen.

Meer foto's van deze dag...

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m