We konden in Losser tot Hemelvaartsdag op de camping terecht; dat betekende voor vandaag vertrekken. We hadden gekozen voor de Achterhoek, met name Aalten. Maar eerst gingen we naar Enschede, omdat we wel eens in deze stad wilden rondkijken.

We parkeerden de camper aan de rand van de stad op een P en R parkeerplaats en gingen met de bus naar het centrum. Bij de VVV kochten we een wandelroute langs culturele plekken naar Roombeek. Onderweg passeerden we ondermeer de Lasonderkerk. Deze kerk is gebouwd in Scandinavische stijl, hetgeen heel opvallend is.

20130508-Enschede-3
Oud en nieuw Roombeek

Roombeek is, na de vuurwerkramp in 2000, grotendeels opnieuw herbouwd. De stijl van deze wijk is gevariëerd en verfrissend. Opvallend is het royale gebruik van kleur bij de bouw van de woningen. Indrukwekkend is het langgerekte monument ter herdenking van de vuurwerkramp. Ook bijzonder is het electriciteitshuis bij het winkelcentrum. De vorm is driehoekig met een dito toren. De muren zijn geheel bekleed met siertegels. Samen met de diverse musea is de oude fabriekspanden is dit een heel mooi stadsdeel geworden, waar het goed toeven is.

20130508-Enschede-4
Het electriciteitshuis

We keerden op onze schreden terug en namen weer de bus naar P en R Zuiderval. Nog een paar boodschappen gedaan (morgen zijn de winkels dicht) en vervolgens via de N18 naar Aalten. Om vier uur kwamen we aan op Camping Nieuwe Welpshof, vlakbij het natuurgebied Het Goor.

Meer foto's van deze dag...