We benutten deze terugrijdag met een paar uitstapjes. Na tanken en boodschappen in Aalten reden we naar Bredevoort, het boekenstadje. Het was er erg rustig, waardoor we de oude huisjes en de kerk goed konden bekijken. Als laatste gingen we nog even naar de draaiende molen; het bleek Landelijke Molendag te zijn.

20130511-Bredevoort-2
De kerk in Bredevoort

De molen van Bredevoort
20130511-Bredevoort-3

We hadden om twee uur afgesproken met een vriendin in Doesburg. Omdat er nog tijd over was besloten we naar Vragender Veen te gaan, om daar in de natuurlijke omgeving een broodje te eten. We ontdekten dat ook daar een korte wandeling was. Er was keuze tussen anderhalf en drie kilometer. We kozen voor de eerste en ontdekten halverwege dat de lucht er enorm dreigend uit ging zien. Dus stevig doorlopen naar de camper. We zaten net binnen toen het onweer en de regenbui los barstten.

In de stromende regen zetten we koers naar Doesburg waar we precies op tijd en met droog weer aankwamen. Gezelligheid kent geen tijd, dus was het al vier uur geweest toen we weer opstapten. We hadden immers de reis naar Assen nog voor de boeg. Voor het eerst in deze korte vakantie hebben we op de Mio de autowegen vrijgegeven, waardoor we via A50 en A28 naar Assen reden. Een korte vakantie (zelfs nog korter dan gepland) was voorbij gevlogen.

Meer foto's van deze dag...