Op deze Bevrijdingsdag hebben we de laatste spullen in de camper gelegd, en na een laatste bakje koffie in eigen huis vertrokken wij om ongeveer half elf naar Twente. Omdat we alle tijd hadden werd de GPS ingesteld op autowegen mijden. Zo reden we via landelijke wegen naar Mariënberg.

20130505-Bergentheim-2
Twentse boerderij

Vanaf het NS-station aldaar hadden we een fietstocht gepland, de Beerzeroute van ANWB met een lengte van 29 km. Het was mooi weer toen we op de fiets stapten en richting Beerzerbelten reden. In dit mooie natuurgebied genoten we van zon en rust en de ontluikende bomen en struiken. Spectaculair was de Steile Oever in de Regge vanwege het hoogteverschil. Via de Vecht kwamen we weer in Mariënberg terug.

Rond half drie reden we verder op weg naar Losser, opnieuw over de lokale N-wegen, door het mooie Twentse land. Na een uurtje arriveerden we op Camping De Veldzijde. Een prima locatie met veel fietsmogelijkheden. De camping is uitgerust met verharde plaatsen voor camper en daarvoor een deel met grind. Eigenlijk best wel lekker: geen last van inloop van gras.

We konden hier op deze eerste camperdag nog een tijdje genieten van de zon, de lekkere temperatuur en een hapje en drankje.

Meer foto's van deze dag...