Je kon wel merken dat het Hemelvaartsdag was; het was een stuk drukker op de fietspaden. Bovendien was het weer goed, wat uitnodigde om er op uit te trekken. Wij deden dat ook met een tocht naar het aangrenzende Duitse gebied. Maar eerst gingen we aan de hand van de knooppunten naar Dinxperlo, waar een jaarlijkse braderie werd gehouden. Het was er erg druk, met veel kramen en veel mensen. We hebben anderhalf uur over deze markt gelopen, waarna we het wel gezien hadden, want er was niet zoveel bijzonders te bekijken.

20130509-Anholt-1
Het kapelletje in Anholt

Bij een TOP-plaats (dit is een toeristische plek waar geparkeerd kan worden en wandel- en fietsroutes beginnen) hebben we even geluncht. Daarna zetten we onze tocht naar het Duitse Anholt voort. Vlak voor het stadje passeerden we een mooie kapel. In Anholt is, behalve deze kapel, ook  een Wasserschloss te bewonderen. Een mooi kasteel met ruime grachten er om heen en een even mooi beeldenpark.

20130509-Anholt-2
Het Wasserschloss

Na hier even te hebben rondgekeken, reden we via andere knooppunten weer Nederland binnen. Gelukkig hadden we de wind achter, want deze was wel sterk aangewakkerd, vergeleken met de heenweg. Via Lintelo en knooppunt 43 vonden we de camping weer terug.

Meer foto's van deze dag...