Een, achteraf, zeer korte vakantie ging vandaag van start. We hadden de camper al van te voren gepakt en konden zodoende al om half tien vertrekken naar Rotterdam. We reden het eerste stuk in onze provincie binnendoor naar Hoogeveen. Daar kwamen we kort terecht op de A37 en vanaf het plaatselijke knooppunt ging het verder via de A28 tot Utrecht.

Onderweg werd een parkeerterrein opgezocht om een broodje te eten. Via de A27 en A12 bereikten we de A20. Bij Moordrecht kregen we een file ten gevolge van een ongeval voor de kiezen. Gelukkig konden we snel de autoweg verlaten en zetten de gps op ‘autowegen mijden’. Zo reden we via Nieuwerkerk aan de IJssel en Capelle aan de IJssel naar Rotterdam; deze route ging grotendeels parallel aan de A20.

Op een vrij makkelijke manier kwamen we even na tweeën aan op de Stadscamping Rotterdam. Het was niet druk op deze camping; wel was er veel lawaai van het autoverkeer op de naastliggende A20. Maar ja, je gaat over het algemeen niet voor de rust naar een camping in een stad.

Uit de proeffietstocht bleek dat het ongeveer een half uur rijden is naar de Rijnhaven, waar we morgen onze activiteiten in het kader van de Wereldhavendagen beginnen. En dat is voorlopig ons voornaamste doel.