Op deze laatste van de Wereldhavendagen deden we het rustig aan. We gingen samen met Hannemieke nog even naar De Slufter. Dit is een baggerspeciedepot op Maasvlakte 1. De busreis erheen leverde niet veel nieuws meer op: het was immers al de zoveelste keer dat we in deze richting gingen. Maar het bezoek aan De Slufter was echt de moeite waard. We kregen eerst een gedegen uitleg over het hoe en waarom van deze opslag van vervuilde baggerspecie. Ook de toelichting door de bioloog, die ons begeleidde, was interessant.

130908-slufter1
Een blik op de inhoud van De Slufter

Het programma voorzag vervolgens in een kort stukje met de bus over de dijk van de opslag. Op de uitstapplek kon je (met behulp van een verrekijker) zeehondjes op een zandbank zien liggen te zonnen. Te voet werd de tocht vervolgens over de dijk voortgezet. Links hadden we uitzicht op het bassin met ‘modder’, rechts keken we uit over de Noordzee voor de kust van Voorne-Putten. Met de zon in het gezicht was dit voor ons een mooie afsluiting van deze Rotterdamse dagen.

130908-slufter2
Best een mooie omgeving ondanks de industrie

Op de terugweg reden we voor de verandering langs het Brielsemeer, maar we eindigden toch weer langs de havens van Rotterdam. Om half zes stapten we uit de bus en op de fiets voor de laatste rit naar de camping. We zetten ons daar nog even aan een drankje om te toasten op deze geslaagde dagen.

Meer foto's van deze dag...