• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Afrika opzoeken in museum in Berg en Dal

We zijn op camping De Hietkamp in Laren (Gelderland). De thermometer  in de auto wijst 37 graden aan. We zitten in de schaduw met een drankje en een hapje.

130722-Afrikamuseum-1
Afrikaanse kunst in het binnenmuseum

Vanmorgen werden we vroeg wakker en zijn we meteen opgestaan. Zodoende zaten we al vroeg aan het ontbijt. Daarna snel inpakken en wegwezen. Niet dat de camping niet beviel, maar we wilden nog een tussenstop maken bij het Afrikamuseum in Berg en Dal, bij Nijmegen. Dat bleek een goede keus, want het is een mooi museum over een aantal Afrikaanse volkeren.

Het museum is ontstaan vanuit een aantal katholieke missiegroepen. Dat was ook te zien aan de missiebusjes in de tentoonstelling in het binnenmuseum. Verder waren er veel voorwerpen uit dit werelddeel en werd aandacht besteed aan de relatie tussen Afrika en het Westen, die niet altijd even positief was. In het buitenmuseum is een vijftal Afrikaanse dorpspleintjes nagebouwd uit ondermeer Ghana en Leshoto. Boeiend om te zien…

130722-Afrikamuseum-2
Een Ghanees dorp in het buitenmuseum

Een dorp uit Leshoto
130722-Afrikamuseum-3

Na deze rondgang zochten we om half twee de camper weer op. We zetten de GPS op snelwegen mijden, hetgeen betekende dat we door Duitsland naar het noorden reden. Via Kleve en Emmerich (waar we de Rijn passeerden) kwamen we bij ’s Heerenberg Nederland weer binnen. Doetinchem en Vorden waren plaatsen die we passeerden voordat we in Laren op deze mooie camping arriveerden.

Meer foto's van deze dag...

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m