De eerste van twee dagen fietsen in de omgeving van Leusden. Vandaag reden we een route richting Soest. Het begin voerde over Landgoed Den Treek. Dat was heerlijk fietsen door de bossen en de hei.

130717-Leusden-1
Landgoed Den Treek

Bij Soesterberg werd de route eerst minder aantrekkelijk. We werden namelijk langs de drukke N237 geleid en daarna door bewoond gebied (Bosch en Duin) met weliswaar veel mooie huizen, maar dat verveelde erg snel.

In Den Dolder pakten we het fietsspoor op langs het traject van de NS dat eindigde in Soestduinen. Vervolgens passeerden we voor de tweede keer Soesterberg, dit keer langs en over het voormalige vliegveld. Voor een voormalig dienstplichtig luchtmachtmilitair wel leuk om een keer te rijden. Hierna nog meer militair vertoon langs het Zeisterspoor, waar een aantal kazernes zijn gesitueerd.

130717-Leusden-2
Een mooi doorkijkje op het landgoed

Rijdend rond de Leusderheide (waar deze militairen oefenen) kwamen we weer bij Den Treek. Het laatste stukje naar Leusden voerde over dit mooie landgoed. Na een paar boodschappen in het winkelcentrum van dit dorp weer naar de camping. Daar was het in de schaduw met een lekker windje en een dito drankje wel uit te houden.