De tweede dag waren het minder kilometers, maar het doel was wel aantrekkelijk: Huis Doorn. De heenreis met knooppunten voerde vanaf de camping eerst langs het Valleikanaal. Daarna opnieuw een mooi stukje door landgoed Den Treek. Toen was het feest over want de route voerde over het fietspad langs de N227 naar Maarn en Doorn. Het laatste stuk was een beetje heuvelig, maar we reden wel door het bos, wat met deze warmte wel aantrekkelijk was.

130718-Leusden-1
Kaiser Wilhelm en Huis Doorn

Bij Huis Doorn aangekomen, bleek deze net voor een half uurtje gesloten te zijn. We benutten deze tijd om een broodje te eten op een schaduw-bank in het park. We kregen een rondleiding door Huis Doorn, de plek waar Kaiser Wilhelm na de Eerste Wereldoorlog de rest van zijn leven vertoefde. De geschiedenis van dit verblijf werd met een knipoog verteld. Het huis bleek niet groot (het is geen kasteel), maar het staat wel vol met spullen van de keizer en zijn aanhang.

130718-Leusden-2
Het entreegebouw van Huis Doorn

We besloten om de terugreis een kopie te laten zijn van de heenreis, omdat we dan verzekerd waren van veel schaduw. De avond was gereserveerd voor vrienden die vanuit Assen naar deze mooie omgeving zijn verhuisd. Na een gezellige avond waren we net voor het echt donker was terug op de camping en konden we buiten nog een paar spelletjes Yatzeeën.


Meer foto's van deze dag...