De laatste dag in deze omgeving stond in het teken van een hernieuwde kennismaking met het Openluchtmuseum. Hoewel de rit daar heen niet volledig vlak te noemen is, vallen de hellingen best wel mee.

We waren al een aantal keren in dit museum geweest, maar door de activiteiten die er werden georganiseerd, was het bezoek zeker de moeite waard. Nieuw voor ons was de Molukse Barak uit Lage Mierde en aan het eind van de rondwandeling een oud deel van Amsterdam. In de barak werden we, naast een gedegen uitleg over de vroegere bewoners en hun geschiedenis, verrast met heerlijke geuren van Molukse gerechten, die in de keuken werden klaargemaakt.

20140918-Openlucht-Museum-1

Even indrukwekkend was de voorstelling die werd gegeven in de schuur van de Beerta-boerderij over de stakingen in het Groninger land. Ook het bereiden van oude gerechten in de Twentse keuken en de uitleg over de klederdracht van Marken in het vissershuisje waren interessant.

Kortom, aan het eind van ons bezoek concludeerden we dat het Openluchtmuseum weliswaar terug gaat in de tijd, maar dat wel op een boeiende en moderne manier doet.

Meer foto's van deze dag...