• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Onverwacht in mooi ruig berggebied

Vandaag koers richting Fatima. De dag begon somber en miezerig. De start in Lissabon ging vlot: over grote wegen snel de stad uit. Via de A8 vervolgens naar het noorden.

We besloten om bij Obidos de tolweg te verlaten om deze stad te bezoeken. Ondanks het sombere weer en de vele collega-toeristen was dit een prima idee. Het is een mooi stadje om in rond te dwalen (vooral de winkelstraat vermijden!) en er is dan veel te zien. We hebben de Porta de Vila met zijn tegelwerk bewonderd en de Santa Mariakerk.

Porta de Vila
Het schitterende tegelwerk in de Porta de Vila

Kleurige huizen in Obidos
Kleurige huizen in Obidos

De volgende stop was gepland voor Alcobaça. We bezochten daar de Mosteiro de Santa Maria. Een schitterende complex met een eenvoudige kerk. De graven van Pedro I en Inês de Castro zijn hier opvallend aanwezig.

Mosteiro de Santa Maria
Mosteiro de Santa Maria

De overnachting zou plaats vinden in Pedreiras. De gps was ingesteld op de coördinaten van de camping. Een prachtige route door mooi ruig berggebied, op het laatst zelfs over een semi-verharde weg, gaf ons het idee dat er iets niet klopte. Op het doel aangekomen was er geen camping te bekennen, maar wel schitterende vergezichten over het ruige landschap. Nalezen van de info leerde dat de camping pas 15 juni opent, en dat een typefout bij de coördinaten ons op deze mooie plek had gebracht.

prachtig ruig berggebied
Mooi ruig berggebied

We reden vervolgens naar Fatima. Omdat hier geen camping was aangegeven en we de Toeristen Informatie niet konden vinden, zetten we de coördinatoren van deze camping bij Tomar in de gps. Daar hebben we geen spijt van. Camping Pelinos (met een Nederlandse eigenaar) bevalt ons meteen goed. We blijven er gelijk maar een dag langer.


Meer foto's van deze dag...

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m