Weer een heel mooie dag, ook wat de zon betreft. Die stond weliswaar een beetje later op dan wij, maar toen was het verder ook prima. Nee, je hoort ons voorlopig niet klagen…

bezoek aan de grot
Met de schoolklas de grot van Ribadesella in

Ook wat betreft onderweg blijft het mooi. We begonnen kort na vertrek van de camping met een bezoek van twee uur aan de grot in Ribadesella. Eerst een rondleiding met een groep schoolkinderen, helaas in het Spaans. Maar er was genoeg te zien. Vooral de grottekeningen (tussen 10 en 18 duizend jaar oud) zijn indrukwekkend, al kost het soms moeite om ze te herkennen. Het latere bezoek aan het informatiecentrum vulde dat hiaat echter prima aan.

Hierna gingen we echt op weg. Omdat het al twaalf uur was zochten we een mooie picknickplek. We vonden die uiteindelijk bij de Cabo de Oyambre, waar we op een strandje voor deze gelegenheid de campingtafel en -stoelen uitklapten. En zo heerlijk in de zon naar de zee staren en ondertussen lunchen… Wat een luxe!

Lunchen op het strand
De luxe van een lunch langs het strand

Om twee uur vonden we het genoeg, want de volgende stop lonkte: Santillana del Mar. Een mooi oud stadje waar we een uurtje rondliepen en de gerenoveerde oude pandjes bewonderden. En dat nog steeds in het zonnetje, al merkten we wel dat de wind aanwakkerde.

mooie straatjes en oude panden
Mooie straatjes en oude panden

Het laatste deel reden we voornamelijk via de A8. Dat schoot lekker op, zodat we tegen vieren op deze camping Playa Arenillas aankwamen. Het is een drukke plek met veel seizoenplaatsen. En op het moment erg winderig, maar daar kunnen zij niks aan doen. En die geweldige bergtoppen van de Picos krijgen we vanavond cadeau.


Meer foto's van deze dag