Opnieuw een camping van Orbitur. Iets minder van kwaliteit dan de vorige. We staan hier twee nachten om Porto te kunnen bezoeken.

zicht op Coimbra
Zicht op Coimbra vanaf de brug Santa Clara

Vanmorgen eerst over de snelweg naar Coïmbra. Parkeren deden we bij de brug St. Clara en de Estadio de Universidad. Er liepen daar mannetjes rond die je een plekje wezen, want het was erg vol.

de universiteit
De universiteit van Coimbra

We bezochten het oude centrum, waarbij met name de universiteit de nodige aandacht kreeg. Want die is als oudste van Portugal echt de moeite waard. We bewonderden eerst de kapel die bij de universiteit hoort. Die was al prachtig, maar wat we om twaalf uur in de 500 jaar oude bibliotheek voorgeschoteld kregen was echt subliem. Helaas mocht je niet fotograferen, dus geen plaatjes van mijn hand. De Sé Velha viel eigenlijk wat tegen. Verder vielen de smalle, steile straatjes in het centrum op.

universitetisbibliotheek
Een illegale opname van de beroemde Universiteitsbibliotheek

Om twee uur vertrokken we via de tolweg richting Porto. Bij Alveiro gingen we naar de N327, die ons langs de Ria de Alveiro voerde. We hadden iets meer verwacht van dit natuurgebied. De camping was wat moeilijk te vinden, maar uiteraard lukte het uiteindelijk toch.


Meer foto's van deze dag