• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Een schitterend treinstation in Porto

We troffen het vanmorgen met de bus: amper bij de halte, was hij er al. De rit naar de stad duurde ongeveer drie kwartier. We stapten uit bij het stadhuis. Daar vandaan liggen alle bezienswaardigheden lager, zodat klimmen, normaal gesproken, niet nodig is.

Stadhuis van Porto
Het stadhuis van Porto

We gingen eerst naar de Igleja da Trinidada. Deze kerk had niet zoveel te bieden, dus stonden we vrij snel weer buiten. Over de mooie Avenida dos Aliados liepen we naar de Praça da Liberdade. Deze Avenida is omgeven door heel mooie gebouwen, waarin meestal banken zijn ondergebracht.

vervoersmiddelen in het station
Vervoersmiddelen in tegelwerk in het Estaçäo de San Bento

Via de Igreja dos Congregados kwamen we bij het Estaçäo de San Bento. Dit is een werkelijk schitterend gebouw, met in de hal heel veel tegelwerk. Maar ook de perrons zijn mooi overkapt. Vanaf dit station gingen we naar de Rua das Flores met zijn vele mooie gevels.

De Catedral Sé was ons volgende doel, maar deze bleek tot half drie gesloten. Daarom eerst maar naar de Igreja da Santa Clara, die gelukkig wel open was en zeer de moeite van het bekijken waard. Na het broodje op een bankje in de zon, wat rondgezworven in de Ribeira, een wijk met leuke kleine straatjes en vooral veel sfeer. Langs de oever van de Douro bereikten we de Franciscuskerk. Deze is werkelijk heel mooi, met veel sierwerk, en ook hier afbeeldingen uitgevoerd op tegels. Heel bekend is de Boom van Jesse, uitbeeldend de stamboom van Christus.

Inmiddels het besluit genomen om niet meer naar de Catedral Sé te gaan, maar daarvoor in de plaats een boottocht over de Douro te ondernemen. Het kostte even tijd om aan boord te komen (in Portugal is ‘haast’ een onbekend woord), maar toen gingen we toch. Vijftig minuten over het water langs zes bruggen, oude en moderne.

twee van de zes bruggen
Drie van de zes bruggen in een opname

Hierna was het weer tijd voor de bus naar de camping, die ons tegen half zes daar afzette, na een wat ons betreft welbestede dag.


Meer foto's van deze dag

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m