• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Na Fatima nu Santiago de Compostella

Naast Fatima was voor deze reis ook Santiago de Compostella een doel voor deze vakantie. Dus vanmorgen via de N550 naar dat pelgrimsoord. Met behulp van de coördinaten van camping As Cancelas waren we rond half een ter plaatse.

De beroemde kerk van Jacobus
De beroemde kerk van Jacobus

Na het broodje meteen de stad in om een en ander te bekijken. Eerlijk gezegd vonden we met veel moeite de kathedraal. Het was er vrij rustig, wat we niet hadden verwacht. We hebben de kathedraal goed bekeken, waarbij natuurlijk het grote wierookvat ons kon boeien. En natuurlijk hebben we de restanten van Sint Jacob in de catacomben en zijn beeld in de kerk bewonderd. Voor de rest bood de kerk weinig indrukwekkende zaken. Maar misschien raken we ook wel kerkenmoe; een bekend verschijnsel tijdens zo’n vakantie.

Jacobus op de rug gezien
De H. Jacobus op de rug gezien

Het was wel mooi om op het grote Praza do Obradoiro rond te hangen en naar de (weinige) pelgrims te kijken. Toch voel je je daar als toerist een beetje ongemakkelijk, als je die pelgrims ziet lopen en fietsen en je realiseert welke moeite zij zich hebben getroost om deze kerk te bereiken.

Deze dag heeft trouwens wel geleid tot het besluit om ons in de komende dagen minder op cultuur en meer op natuur te richten.

Om deze mensen gaat het hier...
de pelegrino's op het kerkplein


Meer foto's van deze dag

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m