Vandaag een heel mooie route gereden langs de Costa del Morte. Vanuit Santiago de Compostella zijn we eerst naar Finisterra gegaan, waar een eindpunt is gecreëerd voor de Camino. We vonden het daar, eerlijk gezegd, indrukwekkender dan in Santiago de Compostella, al heeft ook in Finisterre het toerisme inmiddels toegeslagen. Toch blijft het een mooie plek om rond te hangen en de spullen te bekijken die de pelgrims er hebben achter gelaten.

Finisterre en de pelgrims
Pelgrims op Finisterre

wat ze achterlaten
Wat pelgrims hier achterlaten...

Camarinas, de volgende stop, viel wat tegen. Alleen de baai is een mooie plek, het dorp zelf telt enorm veel horeca. Omdat we gemerkt hadden dat er onderweg veel te zien is, gingen we snel verder. Inderdaad was het een lust voor het oog om langs deze kust te rijden.

Via Laxe kwamen we uiteindelijk in Malpica, waar de camping zou moeten zijn. Omdat we die niet vonden (bleek later pas 15 juni open te gaan; niet goed gelezen dus…) reden we verder langs A Coruña naar camping Valdoviño in de gelijknamige plaats. Vanwege de ligging van deze camping en het aantal kilometers van vandaag blijven we hier een dagje hangen.

Palmen op het strand van Valdovino
Het strand bij Valdovino


Meer foto's van deze dag