We begonnen deze fietsdag met een bezoek aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Dit museum is gevestigd in een viertal caissons, die in 1953 zijn gebruikt om het gat in de binnendijk te dichten. De voorlichting in dit museum over deze ramp is indrukwekkend. Aan de hand van oude filmbeelden en foto’s wordt getoond wat de impact van de ramp is geweest. Indrukwekkend is de lange lijst van namen van hen die zijn omgekomen. Zelfs de zes Texelse slachtoffers werden genoemd.

zeeland-1
Een indrukwekkende lijst met namen

In de laatste caisson worden de huidige en toekomstige ontwikkelingen rond waterbeheer(sing) getoond. Dus niet alleen het verleden, maar ook de toekomst krijgt aandacht.

Aan de rand van de slenken bij dit museum hebben we, gezeten aan een picknicktafel, onze lunch genuttigd. Daarna gingen we op weg naar Bruinisse. De rit voerde ons afwisselend binnendijks en buitendijks langs de Oosterschelde. Na Bruinisse volgden we nog een tijdje de dijk, waarna we richting Sirjansland fietsten. In deze omgeving wordt veel glastuinbouw bedreven.

zeeland-2
De Oosterschelde, op weg naar Bruinisse

In Nieuwerkerk nog even een paar boodschappen ingeslagen, waarna de laatste kilometers naar de camping werden volbracht. We konden nog een tijdje genieten van het zonnetje dat op ons veld scheen.

Meer foto's van deze dag...