Vandaag stond een bezoek aan Zierikzee op het programma. We zouden deze stad benaderen via de Zeelandbrug en dan met de veerpont van Colijnsplaat naar Zierikzee. De wind was behoorlijk aangewakkerd, maar we hadden deze gelukkig schuin-achter.

zeeland-3
Fietsend over de Zeelandbrug

In Colijnsplaat, na de tocht over de Zeelandbrug, bleek alras dat er weliswaar een veerpont naar Zierikzee ging, maar dat deze pas om half vier zou vertrekken. De heen-en-weer-fietspont van vroeger bestond niet meer… Omdat we voldoende tijd voor Zierikzee wilden hebben besloten we om via de brug weer terug te gaan. Maar nu moesten  we wel met tegenwind fietsen.

Met een gevoel van trots zetten we ons even na enen neer op een bankje aan de haven van Zierikzee, om een broodje te eten: we hadden het bruggeleed geleden.

zeeland-5
De stadhuistoren met het carillon

De middag besteedden we grotendeels aan het bekijken van het historische stadje. We bewonderden de vele monumenten, die de stad rijk is en wandelden door het Middeleeuws stratenpatroon. Ook aan de imposante Sint Lievensmonstertoren besteedden we aandacht en we luisterden naar het carillon van het oude stadhuis. Kortom, een stad om van te genieten.

Na een kop koffie op een van de vele terrassen reden we weer terug naar de camping; dit keer met forse tegenwind. Maar we redden het en beloonden ons met een lekker drankje in de zon voor de camper.

Meer foto's van deze dag...