We verlaten met een zekere weemoed deze heerlijke plek in Ouwerkerk. We zoeken de drukte van de Havendagen op, maar eerst nog naar Renesse voor een fietsronde. We parkeren de camper op het transferium en beginnen daar aan de fietstocht van ongeveer 30 km over dit deel van Schouwen.

zeeland-6
Een kwal op het strand

Natuurlijk is de eerste gang naar het (vooral opvallend brede) strand. Daar zoeken we een klein duin op om even te eten. Na een wandeling langs de waterlijn stappen we weer op de fietsen en vervolgend onze knooppuntenroute, eerst naar Burgh-Haamstede. Door het mooie duinenlandschap komen we bij het enige bos in Zeeland, dat van Westerschouwen. Dat bleek best pittig te zijn, met korte behoorlijk steile hellinkjes. Maar de omgeving was wel prachtig en dat vergoedde veel voor de inspanningen die we pleegden. Wel besloten we, vanwege de tijd, de route iets in te korten en direct terug te rijden naar Renesse. We volgden daarbij wel de knooppunten, wat evengoed een mooie tocht opleverde.

zeeland-7
De Oosterscheldekering

De verdere rit naar Rotterdam ging via de diverse westelijke Deltawerken naar Rozenburg. Daar namen we de veerpont naar Maassluis. Via de A20 reden we naar Stadscamping Rotterdam, die aan deze snelweg grenst. Het was er veel drukker dan vorig jaar, maar nog plaats genoeg. En de rust is ver te zoeken…

Meer foto's van deze dag...