De voorspelling voor deze dag was veel regen. En dat kwam uit. Daarom besloten we de terugtocht te aanvaarden en in Maastricht nog een bezoek te brengen aan het Bonnefantenmuseum. Dus werd dit museum als eerste doel in de gps te zetten. Met de ruitenwissers aan koersten we via een aantal kleinere wegen naar de A4. Na Aken ging het via de A79 naar Maastricht. Omdat de parkeergarage bij het museum te laag is voor de camper zochten we een andere parkeerplek, die we bij een school vonden. Na de lunch liepen we anderhalve kilometer naar het Bonnefanten.

We begonnen in het museum op de derde etage met de tentoonstelling rond Aldo Rossi, de ontwerper van dit gebouw. We bekeken de collectie van 100 prenten van de Italiaanse architect en kunstenaar, aangevuld met tekeningen en schilderijen uit particuliere collecties. Opvallend is de fascinatie van de kunstenaar voor torens in allerlei vormen. Het gaf ons in elk geval een verklaring voor de opvallende toren bij dit museum.

Een verdieping lager werden we getroffen door het videoproject van Cao Fei, La Town. Gefascineerd keken we naar de op film noir geïnspireerde visie van de kunstenaar op het huidige China. Verder vielen de twee imposante sculpturen van Peter Buggenhout op.
Op de eerste etage bekeken we nog een aantal oude meesters uit de vaste collectie van het museum.

Na de koffie in het restaurant liepen we onder de (te kleine) paraplu’s terug naar de camper. We besloten om naar Maria-Hoop te gaan om daar te overnachten op Camping Pepinushof. De hoop was dat het nog een dag aardig weer zou worden, zodat we nog een dagje kunnen fietsen.