We hadden het idee om naar het Bloemencorso in Lichtenvoorde te fietsen, maar veranderden onze plannen vanwege het mooie weer. De route van vandaag voerde ons naar het gebied ten zuiden van Winterswijk. Dat betekende veel door bossen fietsen en natuurlijk het typische Achterhoekse cultuurlandschap. Bij knooppunt 21 troffen we een watermolen, die in de restauratiesteigers stond. Langs De Piekenpol en de Bekendelle kwamen we door het bos bij de Duitse grens aan.

steengroeve winterswijk
De steengroeve bij Winterswijk

We reden een klein stukje over Duits grondgebied en daarna via een mooi kronkelend paadje weer naar ons land terug. Een beetje op afstand de grens volgend kwamen we door de buurtschappen Kotten en Ratum. Langs Henzel en door Huppel kwamen we bij knooppunt 8.

Via een klein doorsteekje vonden we de zuidkant van het Hilgelomeer en de weg naar de camping. En zo konden we na ruim 40 km fietsen door de mooie natuur een wijntje en biertje opentrekken, ter afsluiting van deze dag.

Omdat we toch wel nieuwsgierig waren naar de wandelroute rond het meer, hebben we ’s avonds dat traject van zo’n 4 km nog gewandeld. Dat lukte net voor het donker werd…