Vandaag weer veel gezien. We begonnen in Smirishamn bij de Sint Nicolaikerk. Vol bewondering bekeken we de preekstoel, die werd ondersteund door Mozes met de Tien Gebodentafel. Verder bestond de preekstoel uit schitterend beeldhouwwerk, in fraaie kleuren beschilderd en was er een doopvont in dezelfde mooie stijl. Aan het plafond een aantal schepen, zoals we dat eerder in Denemarken al eens hadden gezien.

160617SimrishamnDoopvont
Het doopvont in de kerk van Simrishamn

Hierna stopten we in Simris, waar we een mooie wit kerkje ontdekten. Omdat de kerkdeur dicht was, beperkten we ons tot de buitenkant. Daar vonden we twee runenstenen opvallend aanwezig.

We reden vervolgens door naar Kivik, de appelstad. Bordjes leidden ons niet naar de appels, maar naar het Kungagravan, een 3000 jaar oude grafheuvel. Nu zijn wij in Drenthe wel wat gewend, maar deze heuvel heeft een doorsnede van maar liefst 75 meter. En in de grafkamer kan een aantal rotstekeningen worden bewonderd.

160617KivikGrafheuvel
De rotstekeningen in de grafheuvel

Met een korte onderbreking bij Stenshuvud National Park reden we naar Brösarp Backar, waar we op een parkeerplaats een broodje aten en constateerden dat we voor de Hallamölla waterval nog even verder moesten rijden. Na wat gezoek vonden we de plek van de waterval, die eerder idyllisch dan groot mag worden genoemd.

Met een omweg kwamen we tenslotte in Forsakar, een natuurreservaat met een waterval in de rivier Forsakarsbäckan. Een wandeling van drie kwartier liet ons kennismaken met de omgeving.

160617ForsakarWaterval
De waterval in Forsakar

Vanwege de tijd  besloten we naar de Camping Sjöstugan te rijden, waar we in elk geval een dag blijven. Dus werd de luifel opgezet, die ons nu beschermt tegen de regen. Het was vandaag redelijk droog.


Meer foto's van deze dag...