Om acht over half tien zaten we in de bus richting Bergen. Voor 25 kronen (gepensioneerdentarief) werden we met bus en tram naar het centrum van de stad vervoerd. Bergen maakte haar reputatie wel waar: we hebben het niet droog gehouden, maar eerlijk gezegd viel de hoeveelheid regen nog wel mee. Pas op de terugweg in de bus werd het erger.

Als eerste na aankomst in het centrum van de stad liepen we naar de Strandkai, waar we bij de toeristische informatie een plattegrond scoorden. Vervolgens gingen we naar de Korskirken; deze was gesloten vanwege restauratiewerkzaamheden. De volgende kerk, de Domkirken, was alleen toegankelijk tegen betaling. Dat vonden we ook maar niks, dus alleen de buitenkant bekeken.

160701BergenBrygge
Zicht op de Bryggen

Nu weer terug naar de Torget, waar de handel in vis en aanverwante produkten al in volle gang was. We liepen door naar de Bryggen, de beroemde huizenrij aan de haven (Vägen). Niet alleen aan de voorzijde, maar ook op de binnenplaatsen is dit complex de moeite waard. Via de Mariakirken (ook in de steigers en gesloten) kwamen we bij het complex met de Rozenkranz Toren en Hâkanshallen. Hier enige tijd rondgedwaald en van het zicht op de fjorden genoten.

160701Binnenplaats
Zo'n mooie binnenplaats aan de Bryggen

Na een Burger King lunch langs de kaden van de Strandskai en C.Sundsgate naar het Akvariet gelopen. Onderweg een mooi oud stadsdeel bekeken bij de Nagelgården: een klein buurtje met mooie oude huizen. Op de punt bij het Akvariet opnieuw het fjord aanschouwd vanuit een mooi park.

160701Nagelgarden
Het oude hoekje bij Nagelgården

Hierna via de Strandgatan en Kaigatan terug naar de tram en bus. Dankzij het missen van de bus duurde de reis bijna een uur. De regen maakte ons ook niet vrolijker. En het regende de gehele avond door…


Meer foto's van deze dag...