Het was vandaag geen zonnige dag, behalve op het eind op de camping. We vertrokken om een uur of tien van de camping in Gummarp en reden eerst naar Ekslö. Daar wat boodschappen ingeslagen en vooral het mooie centrum bekeken. Heel veel mooie straatjes met allemaal houten huizen in allerlei kleuren en vooral schitterende binnenplaatsen.

160621EksjoBinnenplaats
Mooie binnenplaats in Eksjö

Vervolgens naar het Natuurreservaat Skurugata. Daar een uurtje of twee gewandeld en geklauterd. Eerst liepen we naar Shuruhatt, een hoogtepunt met mooi uitzicht (helaas was het wat heiïg). Een ideale plek om even de lunchen.

De tweede attractie in dit gebied betrof de Shurugata, een kloof van 800 meter lengte, waar je doorheen kunt wandelen, nou ja, zeg maar klauteren, over de dikke rotsblokken. Het was een heel avontuurlijke tocht die we halverwege konden afbreken. Daar was een trap naar boven gemaakt, als ontsnappingsmogelijkheid. Hiervan hebben we graag gebruik gemaakt, waardoor we boven iets gerieflijker verder konden lopen.

160621ShurugataKloof
Klauteren in de Shurugata Kloof

Na deze belevenis zetten we koers naar noordelijker streken via de weg 40 en na Mölby weg 32. Vanaf Motala reden we over kleinere wegen naar Borensbergen, naar Strandbadets Familiecamping. Het is een rustige camping aan de oever van het Götakanaal, dat loopt van Stockholm naar Göteborg.


Meer foto's van deze dag...