Vandaag een korte rit, want we bezochten Uppsala. We lieten met veel genoegen deze camping achter ons: het was geen prettige plek en het sanitair beneden alle peil.

160624PreekstoelKathedraal
De preekstoel in de kathedraal

Na een rit van 60 km in Uppsala aangekomen, constateerden we dat het wel erg rustig was voor zo’n grote stad. Vandaag wordt in Zweden Midzomer gevierd. Dat is een vrije dag voor iedereen en dus waren de meeste winkels dicht. Gelukkig was de kathedraal wel open. De kerk bevat enkele gedenkwaardige monumenten, zoals enkele koningsgraven en een schrijn van Sint Erik. Verder een grafmonument voor Linnaeus (komt uit deze stad) en Dag Hammarskjöld (oud VN-secretaris). Maar ook de liturgische plekken als preekstoel en altaar zijn de moeite van het bekijken waard.

160624HeligaMuurschildering
De oude muurschilderingen in de Helige Trefaltighetskyrka

Hierna liepen we even de Helige Trefaltighetskyrka binnen. Hier troffen we mooie muurschilderingen van zo’n 550 jaar geleden. Ook werd het Uppsala Slottet van buiten bekeken. We brachten lange tijd door de Slottuin tegenover het kasteel. Deze tuinen en de bijbehorende gebouwen zijn ruimschoots de moeite waard.

160624SlotBotanischTuin
De Botanische tuin tegenover het Slot

Terug bij de camper even een broodje eten en vervolgens weer verder richting Noorse grens. We merkten op dat het landschap aan het veranderen is. Er is steeds meer ruimte voor landbouw en dat betekent ook meer bebouwing in de vorm van boerderijen. Al blijven de dichte wouden op zijn tijd voorbij komen.

Het einddoel voor deze dag was Falkudden Camping bij By Kirkby. Hoewel we wisten uit de beschrijving dat er Nederlandse eigenaren zijn, waren we toch wel even verrast toen bleek dat het oud-Assenaren zijn. Dus dat werd een aparte ontvangst op een mooie camping met veel aandacht voor onze woonplaats.


Meer foto's van deze dag...