Onze ervaring is dat in een vakantie de dagen elkaar soms overtreffen. Zo’n overtreffende dag was het vandaag ook. We genoten van een schitterende rit, zeker in de ochtenduren.

We reden eerst via weg 13 naar Vinje. Dat werd onverwacht mooi, omdat we echt de bergen ingingen, waar we niet op hadden gerekend. We stopten eerst in Hove; daar is een mooi kerkje, geen stavkirke maar wel een met sommige stijlkenmerken, zoals de drakenkoppen en het houtsnijwerk.

160630UitzichtHove
Het uitzicht bij de kerk in Hove

Daarna begon het echte mooie bergwerk. We klommen geleidelijk de Vikafjelpas omhoog, waarbij we geregeld stopten voor een foto- en/of uitkijkmoment. Dachten we dat we nu het mooiste wel hadden gezien, kwam er weer iets nog mooier. Stoer klom de camper de helling op. Helemaal bovenaan werden we verrast met restanten sneeuw; weer een foto! Maar de mooiste sneeuwlandschappen kwamen we tegen op de hoogvlakte, toen we amper nog stegen. Adembenemend was het landschap daar. Bijzonder was een groot meer dat grotendeels bedekt was met ijs en sneeuw.

160630Vikafjellpas
De wonderschone omgeving op de Vikafjelpas

Tijdens de afdaling naar Vinje werden we getrakteerd op maar liefst zes haarspeldbochten. Bovendien troffen we bij de vierde bocht een forse waterval; dus weer een foto!

Vanaf Vinje reden we weer over de E16 richting Bergen. Dat deze weg ook schitterende stukken kent, wisten we inmiddels al van vorige ritten. Ook hier kwamen we langs een grote waterval, die wel erg toeristisch was ingesteld.

160630Waterval
De gigantische waterval

Hier hebben we een broodje gegeten en kennis gemaakt met omstandigheden voor de rest van de dagtocht: regen, regen, regen. En dat was vooral jammer, omdat we opnieuw langs de Sognefjorden reden. Door de regen was er veel minder te genieten.

Om een uur of drie reden we camping Bratland op. Pas na een half uur was het droog en konden we ons definitief installeren, inclusief de tentluifel, vanwege de regen.


Meer foto's van deze dag...