Dit was onze pechdag deze vakantie. Merkte bij het wegrijden meteen al dat de rem niet werkte. Langzaam rijdend bereikten we heelhuids VW-garage Autohaus Plaschka in Amelinghausen. Daar bleek al snel dat de remvloeistof was weggelopen. Er moest een stuk remleiding worden vervangen, hetgeen tot drie uur zou duren.

160614Luneburg1
Mooi metselwerk aan de Industrie- und Handelskammer

Om ons tot die tijd zinvol bezig te houden, kregen we een leenauto mee, met het advies van de chef-monteur om naar Lüneburg te gaan. Zou een mooie stad zijn. Hij kreeg gelijk: het is inderdaad een mooie oude stad, met schitterende gevels in heel apart metselwerk. We hebben daar lekker rondgelopen, met als extraatje de lekker schijnende zon. We namen tussen de middag een warme lunch bij een Turks restaurant, zodat we het avondeten dit keer konden laten schieten. Want we moesten vandaag echt wel naar Rostock.

160614Luneburg2
Plaquettes op een muur

Om kwart over drie waren we weer terug bij de garage, wel met een fikse regenbui onderweg. De auto moest nog even worden gecheckt door de chef, maar werd daarna vrijgegeven. Zo konden we tegen vieren eindelijk verder rijden. De verdere rit voerde door een mooie omgeving. Enige nadeel dat we regelmatig moesten afremmen bij het passeren van de kleine dorpjes. Maar de heuvels vergoedden veel. Omdat de oprit voor de A20 naar Rostock bij Wismar was afgesloten, werden we ook nog door deze mooie stad geleid. Daarna via Rostock naar camping Baltic Freizeit in Markgrafenheide, waar we op een camperplek net buiten de poort staan.


Meer foto's van deze dag...