De eerste dag reden we langs de Zuidkust van Zweden. Vanuit Trelleborg eerst naar Smygehuk, wat het zuidelijkste puntje van het land is. Leuk zijn hier de oude vuurtoren en het haventje. Omdat het miezerde zijn we niet lang gebleven, Maar we hebben nog wel even het standbeeld van Akka, de gans uit het verhaal van Nils Holgersson, bekeken.

160616Ystad
Regen in Ystad

De volgende stop was Ystad, bekend van de verhalen van Wallander. Het heeft een mooi centrum met kleine straatjes, kleurige huisjes en veel bloembakken. We hebben ook nog even kort de Sancta Mariakerk bewonderd; kort omdat men met de voorbereiding van een uitvaart bezig was. Heel mooi zijn ook de Latijnse School en het Gamle Rådhuset (oude raadhuis). Via de Klostergatan kwamen we bij het oude klooster, met zijn mooie kloostertuinen.

160616AlesStenas
Ales Stenar bij Kåseberga

We reden, met inmiddels droog weer, verder door Österlen op weg naar Kåseberga. Daar bewonderden we de Ales Stenar, een steencirkel bestaand uit 59 rechtopstaande stenen. Heel indrukwekkend, zo vlak bij de zeekust, die hier trouwens vrij steil is.

Op de verdere route naar Simrishamn stopten we nog even bij Glimmingehus, een kasteel uit 1600. Omdat het al vrij laat was en we geen 70 kronen wilden investeren in een kort bezoek, bleef het bij een blik aan de buitenkant.

160616Landschap
Het landschap dat we vandaag doorkruisten

In Simrishamn vonden we Camping Tobisviska. We slapen hier een nacht, want vinden de prijs van 350 kronen vrij hoog. En daar is niet eens de douche bij inbegrepen.


Meer foto's van deze dag...