Vandaag maakten we kennis met het mooie Noorwegen. De rit van vandaag gold als aanloop naar het Sognedal.

Van Brumunddal eerst naar Moelv via de snelweg. Vervolgens naar Redalen, wat betekende een kilometer of veertig genieten van een heel mooie omgeving. De weg voerde ons over de bergen en slingerde zich door het wisselende landschap, met bossen en landbouw (en dus tekenen van bebouwing). Maar vooral de bergen…

160627LomenStavkirke
De Stavkirke van Lomen

Na deze schitterende tocht naar Dokka via weg 250. Hier kregen we met een heuse opstopping te maken, vanwege asfalteringswerk. Maar omdat de omgeving niet veranderde, was het geen straf om zo nu en dan te wachten en even rond te kijken.

Vanaf Dokka gingen we door het Etnedal naar Björgo en Fagernes. Na een laatste stop in Lomen voor de oude Stavkirke, die helaas dicht was, kwamen we in Hensåsen. We dachten hier een camping aan te treffen, maar in plaats daarvan wel een schitterend uitzicht over het dal.

160627Hensasen
Het uitzicht in Hensåsen

Dus reden we door naar Vang waar we deze schitterende Boflaten Camping aantroffen. Het uitzicht is hier werkelijk subliem. Voor ons een berg met sneeuw en een waterval, achter ons een fjord met aan de overkant ook bergen. En de camping is heerlijk rustig.


Meer foto's van deze dag...