Een mooie dagrit langs de Zweedse westkust. Vanaf de camping reden we eerst naar Tanumshede, waar we het Vitlycke Museum bezochten. Ook bekeken we twee van de vier bij dit museum behorende plaatsen waar rots tekeningen te zien zijn. Deze tekeningen staan niet, zoals meestal, in een grot, maar op de rotsen. Om ze zichtbaar te maken, zijn ze met kleur ingetekend.

160708VitlyckeRotstekening
Een rotstekening bij het Vitlycke Museum

Na deze stop vervolgden we de toeristische route. In Grebbestad zaten we aan het fjord te lunchen in de zon. We genoten van het uitzicht over en het vertier op het water. Het vervolg voerde ons door diverse kleine dorpjes. In Heestrand lieten we ons verleiden tot een stop om het fjord aldaar te bekijken.

160708SmogenScheerenkust
De Zweedse scherenkust

Een volgende verbazing viel ons ten deel bij Smögen. Bij de brug naar dit eiland kregen we een prachtig uitzicht over een scherenkust, met diverse rotseilandjes. En Smögen zelf lag te blinken in het zonlicht. De aansluitende rit over het eiland viel wat tegen: het eiland is namelijk erg toeristisch en dus druk. Dus maar snel omgekeerd en de weg vervolgd richting Brastad. Dat betekende een eind omrijden, wat qua landschap de moeite waard was.

In Lysekil vonden we Siviks Camping, waar we deze nacht zullen staan. Het is voor ons in deze vakantie wel even wennen aan de prijzen van een overnachting; deze komen vaak rond de 30 euro uit en dat zijn we niet gewend.


Meer foto's van deze dag...