Opnieuw een mooie rit vandaag, zeker voor wat betreft het ochtenddeel. We trokken weer zoveel mogelijk langs de kust, maar dat viel dit keer niet mee.

Het begon meteen al in Lysekil, waar we een veer verwachtten naar Fiskebäckskil. Deze bleek inmiddels uit de vaart, maar iets oostelijker was wel het veer Finnsbö-Skår, als onderdeel van weg 161. Zo reden we toch nog naar Fiskebäckskil en Grundsund.

160709Veer
Met een veer...

Om naar Ellös (op Orust) te komen, maakten we opnieuw gebruik van twee veren. Over de schiereilanden Orust en Tjörn was het een mooie tocht naar Stenungsund. Vlak voor de brug naar die plaats lag een mooie picknickplek, die we graag hebben benut. Uiteraard werd een paar foto’s gemaakt van het mooie uitzicht dat we hadden.

160709Stenungsund
Het uitzicht bij Steningsund

Na deze stad volgden we in eerste instantie alleen grote wegen rond/langs Gotenburg. Bij Kongäly verlieten we de E6, want we wilden niet via tolwegen rijden. Zo reden we oostelijk naar Landvetter. Na het vliegveld van Gotenburg gingen we via de 156 naar Sätila, waar we een camping vonden die ons niet aanstond. Dus zijn we doorgereden naar Örby, waar Hanatorp Camping de rust zelve is en dus prima bevalt.