Na een lekker ontbijt in de zon, vertrokken we rond tien uur vanuit deze heerlijke omgeving naar de grote drukke stad Oslo.

160705StavkirkeHeddal
De Stavkirke in Heddal

Al vrij snel, na ongeveer 35 kilometer, zetten we de camper stil in Heddal. Daar bezochten we een, in al zijn eenvoud, schitterende stavkirke. Hij wordt de kathedraal onder zijns gelijken genoemd en maakt dat waar: niet alleen van buiten groot en indrukwekkend, maar ook van binnen was er veel te zien. Een mooi Christusbeeld, maar ook veel houtsnijwerk rond de deuren. Vooral de schildering op de muren viel hier op. En teerlucht zal ons voor altijd steeds aan deze kerkjes doen herinneren.

160705StavkirkeSchildering
Het beschildering van de stavkirke

Hierna gingen we nog naar het nabij gelegen openluchtmuseum, waar diverse oude gebouwen te bewonderen zijn. Hoewel niet groot wat oppervlakte betreft, was met name het hoofdgebouw, een boerderij genaamd Rambergstugo, uit 1740 schitterend. De muur- en plafondbeschilderingen, de hoekkasten en de bedsteden met houtsnijwerk, het was allemaal even mooi. Naast dit hoofdgebouw was er nog een aantal gebouwen, waaronder een mooi uitgevoerd gastenhuis. Opmerkelijk in beide huizen was de enorme tafel met zitbanken.

160705OpenluchtmuseumWand
De beschildering van wand en plafond in de Rambergstugo

Na een stop in Notodde voor wat boodschappen, reden we via Kongsberg en Drammen naar de E18, de snelweg naar Oslo. Bij Baerum verlieten we deze snelweg voor de laatste kilometers naar Bogstad Camping. Het is een enorm grote stadscamping met o.a. veel Nederlanders. Dit soort campings zijn niet de leukste, maar wel het meest praktisch voor stedenbezoek. En dat gaan we morgen doen hier in Oslo.


Meer foto's van deze dag...