160713Ochtendzon
De zon komt op over de Grote Belt...

Vandaag in een stuk doorgereden naar Ribe. Van een vorig bezoek aan Denemarken wisten we nog dat die stad de moeite waard was. Het is immers de oudste stad van Denemarken…

Van Tårup reden we eerst weer naar Nyborg om vervolgens op de E16 terecht te komen. Dat werd gorren: constant 100 km op de teller. Het enige vermeldenswaardige was de rit over de Kleine Belt bij Middelfart.

160713RibeHaven
Gezellige drukte bij het haventje van Ribe

Even voorbij Kolding gingen we naar weg 32, die we volgden tot Ribe. Het bezoek aan dat stadje was inderdaad de moeite waard. De Domkirke heeft een heel aparte plafondschildering in het koor. Ook de mozaïeken afbeeldingen achter het koor zijn heel apart en afwijkend van de rest van de kerk.

Verder kent het centrum van Ribe tientallen oude huisjes, waardoor het een genoegen is om hier rond te lopen. En we pikten nog even een staartje mee van een soort rommelmarkt, die het geheel een gezellig aanblik gaf. Kortom, Ribe, prima…

160713RibeKerk
De bijzondere afbeeldingen in de Domkirke

Na nog een paar boodschappen gehaald in een giga-warenhuis, legden we de laatste 23 kilometer naar Skaerbaek Familie Camping af. Het is opnieuw een rustige camping, met nog maar weinig gasten. We staan hier prima en genieten van de zon; zonder een koud windje echt lekker warm.


Meer foto's van deze dag...