Na een dag Oslo weer verder naar de Westkust van Zweden. Maar eerst uit Oslo geraken.

We reden via de kortste weg naar de E18, die als een soort rondweg dienst doet. Op die manier rondden we de Oslofjord. Na zo’n 15 kilometer gingen we verder op de E6 naar Gotenburg. Weer 5 kilometer verder constateerden we dat we Groot-Oslo nu definitief achter ons hadden gelaten.

160707FredrikstadPoort
De stadsmuur van Fredrikstad

We tuften verder naar Fredrikstad, waar we de oude stad (Gamleby) wilden bekijken. Het blijkt een oude vestingstad te zijn, lijkend op Bourtange, maar dan veel groter. We hebben daar wat rondgewandeld en een aantal highlights bekeken. De meeste gebouwen blijken in gebruik te zijn als kunstateliers. De kerk werd ook van binnen bewonderd: mooi in de verf en een sterrenplafond. Op een bankje op de stadswal aten we ons broodje.

160707FredrikstadKerk
De 'sterrenhemel' in de kerk van Fredrikstad

Hierna reden we ruim 30 kilometer naar Halden. Daar is een mooi, groot vestingwerk, van dezelfde  Koning Fredrik. Hier lekker rondgewandeld en genoten van het uitzicht over de omgeving.

160707HaldenVesting
De vesting van Halden

Met dit bezoek sloten we ons verblijf en Noorwegen af en reden we via een mooie route over weg 102 Zweden weer binnen. In Strömstad vinden we al snel Camping Seläter, waar we komende nacht zullen verblijven.


Meer foto's van deze dag...