Ook Zweden ligt achter ons; we zijn vandaag Denemarken binnengevaren. Want we gingen met de boot van Helsingborg naar Helsingör.

160711HelsingörKasteel
Het kasteel van Helsingör

De veertig kilometers naar de ferry legden we af via grote wegen. De route naar de ferry van Scandlines stond goed aangegeven.

Om half twaalf waren we over het Sont en begonnen we aan het traject naar het volgende bijzondere vervoersobject: de brug over de Grote Belt. We reden daar naar toe via kleinere wegen, langs Fredensborg en Frederiksund. Hier pauzeerden we langs het smallere deel van het Roskildefjord.

160711Roskildefjord
Langs het Roskildefjord

Bij de verdere tocht over het Deense platteland merkten we op dat het landschap, vergeleken met Noorwegen, erg lieflijk aandoet. En de zon scheen… nog wel.

Bij Pedersborg reden we de E20 op, met als hoogtepunt de eerder genoemde brug van ongeveer twintig kilometer. Aan de overkant bij Nyborg, nog even stil gestaan om een paar foto’s te maken van deze gigant. Daarna door deze stad naar Tårup, waar we op de mooie, maar ook winderige Tårup Strand Camping een dag uitblazen van het vele rijden van de laatste dagen. En we hopen te genieten van het weer en de omgeving.