Een vervelende dag vandaag, met veel regen en andere ongemakken. Het eerste stuk reden we langs de Waddenkust naar Tonder. Daar onze laatste Deense Kronen besteed aan wat cadeautjes.

Na de herstart reden we al snel Duitsland binnen. Eerst naar de veerhaven voor Sylt. Omdat daar niks te zien was (alleen maar regen), reden we langs de dijk door naar Dagebül. Dezelfde weg volgden we naar Schlüttsiel, waar we op de dijk in de harde wind even naar het haventje liepen. Ja, het was even droog… Langs de Speicherbechen Süd kwamen we in Ockholm. De volgende stop was Lüttermoorsee, een nationaal park bij Cecilienkoog. De weg daarheen van ongeveer drie kilometer voerde tussen de wetlands door. Op zich wel een mooi gezicht.

160714Luttermoorsee
Het Wad bij Lüttermoorsee

Omdat we het sombere weer een beetje zat werden, besloten we Gluckstadt en het Elbeveer op te zoeken. Bij Husum namen we de B5 via Tönning naar Heide. Daar switchten we naar de A23, dit we tot Itzehoe volgden.

Vervolgens reden we langs het kronkelende riviertje de Stör die we na Stördorf kruisten om in Gluckstadt te belanden. We moesten maar liefst een uur in de rij staan voordat we met de pont naar Wischhafen konden. De wind zorgde bij de overtocht voor forse golfbewegingen en het boegwater kletste op de voorruit.

Om kwart voor zeven stonden we voor de receptie van Knaus Campingpark Wingst. Hoewel officieel gesloten vanaf zes uur, was nog iemand aanwezig om ons in te schrijven. Het was een onvriendelijk ontvangst voor zo’n dure camping. Maar goed, we hebben voor deze nacht een plaats en morgen ronden we de vakantie af.


Meer foto's van deze dag...