• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Op weg naar Akersloot fietsen rond Reeuwijkse Plassen

Dinsdag 27 juli verplaatsten we de camper van Dordrecht naar Akersloot. Omdat het mooi weer werd onderbraken we de tocht in Reeuwijk. Vanaf het Toeristische Overstap Punt vlakbij de A12 fietsten we eerst door het dorp Reeuwijk. Bij knooppunt 45 sloegen we de weg naar de plassen in.

160726 ReeuwijksePlassen1
Hollandse luchten boven de Reeuwijkse Plassen

Hoewel deze op de fietskaart de indruk wekt langs het water te gaan, is dat niet het geval: aan weerskanten zijn huizen gebouwd, zodat heel sporadisch zicht op het meer mogelijk is. Maar evengoed is het een prachtige tocht, die werd voortgezet via knooppunten 48, 47 en 50. Daarna reden we een stuk door het typische waterlandschap, met veel kleine watergangen tussen de landjes.

In Driebruggen zetten we koers naar knooppunt 49, dat weer in het plassengebied ligt. Langs de oever van de plassen toerden we richting Bodegraven, waarbij we op tijd (bij knooppunt 20) afsloegen om weer bij de camper te geraken.

160726 ReeuwijksePlassen2
Ons picknickplekje vandaag

We tuften vervolgens verder richting Akersloot. Via de Wijkertunnel passeerden we het Noordzeekanaal, en rond half vier kwamen we aan op camping De Boekel in Akersloot. Het was er erg druk, zodat we voor deze paar nachten op een apart camperveldje werden geplaatst. Omdat we hier de eersten waren, kregen we wel de beste plek.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m