• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Na regenmorgen toch nog naar Alkmaar

Deze donderdag begon met een fikse hoeveelheid regen. Het betekende tot de middag in de camper zitten, waar we de tijd doodden met lezen en puzzelen. Na twaalven klaarde het gelukkig op, waardoor we toch nog andere nuttige zaken konden plannen. Dat werd een bezoek aan Alkmaar, waar het Stedelijk Museum nog op de wensenlijst stond.

Wandelend vanaf de Vismarkt naar dit museum konden we genieten van de mooie binnenstad. In het museum bekeken we de speciale tentoonstelling rond Picasso in Holland. Naast de twee schilderijen van zijn hand met dit thema, zijn er ook andere voorwerpen te zien, die te maken hebben met zijn korte (drie weken durend) verblijf in Noord-Holland. Blijkbaar was de omgeving inspirerend voor hem, want hij heeft tijdens zijn verblijf nog een extra schetsboek aangeschaft.

Interessant zijn ook de vaste tentoonstellingen rond Alkmaar, over Alkmaars Victorie, Alkmaar in de Gouden Eeuw en een portret van Alkmaar. Boeiend is ook de vaste tentoonstelling rond De Bergense School over het Noord-Hollandse expressionisme. De tijdelijke tentoonstelling van het werk van Gerrit Willem van Blaaderen is hieraan gelieerd.

De middag werd afgesloten met een ijsje tijdens de wandeling terug naar de Vismarkt.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m