• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Wind mee en wind tegen in Schermer

De eerste dag in Akersloot fietsten we eerst een aardige, maar vooral winderige ronde door de Schermer. Na de oversteek per pont bij Akersloot, gingen we eerst langs de oever van het Alkmaarder Meer. De eerste plaats die we aandeden was West-Graftdijk. Na Graft kwamen we in De Rijp, een heel mooi dorp. Daar hebben we even rondgekeken.

160727 De Rijp Sluisje
Het sluisje van De Rijp

Vanaf hier ging het voor de wind langs het mooie natuurgebied onder Schermerhorn. Bij deze plaats bezochten we het Molenmuseum, bestaand uit een drietal molens, waarvan er een nog draait. Deze is van beneden tot boven te bekijken. We vervolgden de tocht tegen de harde wind in, opnieuw langs het natuurgebied, maar nu de andere kant.

160727 Schermer
Recreatieverkeer in de polder

Bij Grootschermer lieten we dit mooie gebied achter ons en fietsten via Driehuizen terug naar het Noord-Hollands Kanaal. Langs dit kanaal nog even naar het pontje en daarna konden we de laatst anderhalve kilometer voor de wind naar de camping zeilen.

De rest van de dag besteedden we aan familiebezoek in Sint-Pancras en Edam. Rond half twaalf keerden we terug op De Boekel.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m