• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Biesboschmuseum: nog aantrekkelijker geworden

Vrijdag 22 juli bezochten we de Brabantse Biesbosch. Langs het golfterrein en via de Kop van ’t Land reden we naar knooppunt 43, waar we met de veerpont over werden gezet naar de Biesbosch.

Het eerste doel daar was het Biesboschmuseum. Tot onze verrassing is deze inmiddels vernieuwd en een stuk aantrekkelijker geworden. Voordat we met de fluisterboot konden vertrekken voor een tocht door de Biesbosch, hadden we nog een half uurtje om het museum te bekijken. Dat betekende tijd tekort om alles een beetje te zien.

160722 Biesboschmuseum1
Het gereedschap in de Biesbosch vroeger...

De boottocht door de Biesbosch was weer heel mooi. Ook de verteltrant van de gids/schipper maakte het tot een aangename belevenis.

160722 Biesbosch
De Biesbosch vanaf de fluisterboot

Daarna zetten we koers naar Werkendam. We wilden deze tocht de knooppunten volgen, maar dat lukte niet goed, omdat deze door allerlei veranderingen in het landschap niet helemaal meer klopten. Maar de aloude paddestoelen bleken een goed alternatief.

Na een uurtje in dit dorp aan de Beneden-Merwede, reden we via het fietspad langs die rivier terug naar de veerpont. Het laatste deel naar de camping ging via hetzelfde traject als de heenweg.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m