• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

In de Alblasserwaard fietsen langs Boezem en Alblas

Maandag 25 juli sloten we het verblijf in Dordrecht af met een fietstocht naar Kinderdijk. Met de Waterbus staken we over naar Sliedrecht. Ondertussen was het begonnen te miezeren.

Langs de Merwede reden we richting Hardinxveld-Giessendam. Vlak voor die plaats pakten we de route op naar knooppunt 11. Via Wijngaarden en langs de Boezem reden we langs punt 19 naar Kinderdijk. In de buurt van de museummolen, waar het drukker werd met voetgangers op het fietspad, besloten we de terugtocht te aanvaarden.

160725 Kinderdijk
Kinderdijk in de regen

In eerste instantie weer naar knooppunt 19, maar daarvandaan reden we naar Oud-Alblas, langs de slingerende Alblas. Gelukkig was het inmiddels weer droog geworden. Vlak voor Bleskensgraaf namen we een landbouwweg richting Wijngaarden en Sliedrecht. Langs het minder fraaie industriegebied van deze plaats rijdend, vonden we nog een supermarkt, waar we wat boodschappen insloegen. Hierna door het centrum van het dorp naar de Waterbushalte. Na de oversteek waren we in korte tijd terug op de camping.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m