• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

De Sophiapolder: een klein maar mooi natuurgebied

De zondag maakten we met Hannemieke een mooie tocht naar en over de Sophiapolder, een klein natuurgebied in de Noord ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht.

Vanaf de camping reden we naar Dordrecht Hooikade, waar we met de Waterbus naar de overkant (Zwijndrecht Veerkade) voeren. De tocht naar de Sophiapolder ging in eerste instantie langs de Oude Maas en de Noord. Ter hoogte van knooppunt 95 vonden we de voetveer van het Zuid-Hollands Landschap, die ons overzette naar de polder.

160724 Sophiapolder 6
De polder bij laagwater

Deze polder is een eiland, dat een agrarische bestemming had. Eind vorige eeuw werd dit gebied omgevormd tot natuurgebied, ter compensatie van de Betuwelijn. Mede door het doorsteken van de dijken op twee plaatsen, krijgen het getij en de natuur er weer de vrije hand. Het is dan ook een lust om op de paden van dit eiland rond te lopen.

160724 Sophiapolder 13
Bloemen en industrie

Na twee uur stapten we weer op het veer en fietsten we daarna terug naar Zwijndrecht. Daar hebben we als afsluiting een drankje genuttigd op een terras aan de Oude Maas. Hannemieke reed hierna terug naar Rotterdam en wij namen de Waterbus naar de overkant en reden via de mooie Dordse binnenstad terug naar de camping.

Een geslaagde dag, mede dankzij het mooie weer.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m